Imposibil de clintit Momente incredibile la un meci de box: arbitrul a primit  trei pumni în figură , dar a rămas pe picioare! Forțele de ordine au intervenit
Anpo - Karimian / Foto: Captură rizin.tv.

Imposibil de clintit Momente incredibile la un meci de box: arbitrul a primit trei pumni în figură, dar a rămas pe picioare! Forțele de ordine au intervenit

  • La Saitama (Japonia), în ultima zi a anului 2024, a avut loc Gala Rizin 49, în care au fost programate 22 de partide: 18 de MMA, trei de kickboxing și una de box.
  • Dintre toate, partida de box a fost cea mai controversată: cu arbitrul care avea să încaseze trei pumni în figură, în încercarea de a opri partida.

Niponul Rukiya Anpo ar fi trebuit să boxeze împotriva lui Ryan Garcia în ringul Rizin, însă boxerul american de 26 de ani a acuzat probleme medicale la mână și nu a putut onora invitația.

În locul lui Ryan Garcia a fost cooptat iranianul Sina Karimian. Așa s-a ajuns la o înțelegere pentru un meci de box demonstrativ, cu un set de reguli bine pus la punct, pentru a proteja integritatea fizică a sportivilor.

Haos total la un meci de box: arbitrul a ieșit cel mai șifonat

La un moment dat, Sina Karimian a uitat total de setul de reguli impus și a executat o schemă interzisă - o lovitură din întoarcere.

Rukiya Anpo a fost vizibil deranjat de încercarea adversarului său și a început să gesticuleze. De asemenea, arbitrul i-a atras atenția lui Sina Karimian că nu are voie să aplice acel procedeu.

Anpo a decis să renunțe și el la menajamente și a efectuat și el procedeul din întoarcere, pentru a-i demonstra omologului său că nu se teme.

În replică, Karimian a încercat din nou o lovitură din întoarcere. A fost momentul în care lucrurile au degenerat.

Arbitrul a vrut să intervină și să oprească partida, însă a primit un croșeu în plină figură din partea lui Anpo.

„Oh, nu! Arbitrul a fost lovit”, s-au auzit exclamând comentatorii partidei.

Chiar și lovit, arbitrul a rămas între sportivi, însă aceștia erau dezlănțuiți. Continuau să-și trimită pumni.

Sina Karimian părea că și-a pierdut luciditatea. Din dorința de a-și termina adversarul, iranianul i-a plasat și el două lovituri în figură arbitrului care, din nou, nu s-a clintit.

A fost nevoie de intervenție din exterior, a forțelor de ordine, pentru a-i calma pe cei doi luptători.

„Arbitrul a fost lovit din nou. E în afara regulamentului. Au intrat în ring cei de la securitate”, au strigat comentatorii.

Anpo a câștigat partida

După ce lucrurile s-au calmat, transmisia TV a fost întreruptă o perioadă bună de timp.

Organizatorii au decis să nu-i descalifice. Când a revenit transmisia, cei doi luptători erau gata să continue ceea ce au început.

Într-un final, Anpo a fost declarat învingător prin decizie unanimă, scor 60-54.

Semnal neașteptat de la Berlin privind trimiterea de trupe germane de menținere a păcii în Ucraina. Parametrii de care depinde decizia finală
Semnal neașteptat de la Berlin privind trimiterea de trupe germane de menținere a păcii în Ucraina. Parametrii de care depinde decizia finală
Semnal neașteptat de la Berlin privind trimiterea de trupe germane de menținere a păcii în Ucraina. Parametrii de care depinde decizia finală
MĂRTURII  „De frică,  fiica mea și-a înghițit voma” + „Altei gimnaste i-au legat brațele și i-au lipit o etichetă cu «Cocoșata de la Notre-Dame»”
Special
28.03
MĂRTURII „De frică, fiica mea și-a înghițit voma” + „Altei gimnaste i-au legat brațele și i-au lipit o etichetă cu «Cocoșata de la Notre-Dame»”
Citește mai mult
MĂRTURII  „De frică, fiica mea și-a înghițit voma” + „Altei gimnaste i-au legat brațele și i-au lipit o etichetă cu «Cocoșata de la Notre-Dame»”
Pierdere mare la FCSB  Accidentarea lui Dawa  e mai gravă decât s-a crezut inițial: „Nu numărul de meciuri e problema”
Superliga
28.03
Pierdere mare la FCSB Accidentarea lui Dawa e mai gravă decât s-a crezut inițial: „Nu numărul de meciuri e problema”
Citește mai mult
Pierdere mare la FCSB Accidentarea lui Dawa e mai gravă decât s-a crezut inițial: „Nu numărul de meciuri e problema”
„Am ajuns la un acord cu Genoa”    Prima reacție  a lui Nicolae Stanciu despre transferul la echipa lui Dan Șucu: „Sper să pot ajuta”
Stranieri
28.03
„Am ajuns la un acord cu Genoa” Prima reacție a lui Nicolae Stanciu despre transferul la echipa lui Dan Șucu: „Sper să pot ajuta”
Citește mai mult
„Am ajuns la un acord cu Genoa”   Prima reacție a lui Nicolae Stanciu despre transferul la echipa lui Dan Șucu: „Sper să pot ajuta”
De ce îl ia Genoa pe Stanciu Analiză GOLAZO.ro. Căpitanul naționalei a avut o carieră ca un montagne russe.  Mereu a revenit după căderi
Stranieri
28.03
De ce îl ia Genoa pe Stanciu Analiză GOLAZO.ro. Căpitanul naționalei a avut o carieră ca un montagne russe. Mereu a revenit după căderi
Citește mai mult
De ce îl ia Genoa pe Stanciu Analiză GOLAZO.ro. Căpitanul naționalei a avut o carieră ca un montagne russe. Mereu a revenit după căderi
Cine ia titlul?Totul despre lupta pentru Superliga:  când se joacă derby-urile și cine merge în Europa
Sondaj
29.03

Cine ia titlul? Totul despre lupta pentru Superliga: când se joacă derby-urile și cine merge în Europa

Cine câștigă titlul?

FCSB %
CFR Cluj %
U Craiova %
U Cluj %
Dinamo %
Rapid %
Cine ia titlul?Totul despre lupta pentru Superliga:  când se joacă derby-urile și cine merge în Europa
Pierde Barcelona la „masa verde”? Osasuna susține că echipa lui Hansi Flick a încălcat o  regulă FIFA
Campionate
28.03
Pierde Barcelona la „masa verde”? Osasuna susține că echipa lui Hansi Flick a încălcat o regulă FIFA
Citește mai mult
Pierde Barcelona la „masa verde”? Osasuna susține că echipa lui Hansi Flick a încălcat o regulă FIFA
Dani Alves, achitat Fostul fundaș de la Barcelona a scăpat de acuzația de  agresiune sexuală:  „S-a făcut dreptate”
Campionate
28.03
Dani Alves, achitat Fostul fundaș de la Barcelona a scăpat de acuzația de agresiune sexuală: „S-a făcut dreptate”
Citește mai mult
Dani Alves, achitat Fostul fundaș de la Barcelona a scăpat de acuzația de agresiune sexuală: „S-a făcut dreptate”
Becali și MM, reclamați Oficialii de la FCSB,  acuzați de rasism  în sesizările ajunse la CNA și CNCD. Derapajul lui Gigi: „Post țigan!”
Special
28.03
Becali și MM, reclamați Oficialii de la FCSB, acuzați de rasism în sesizările ajunse la CNA și CNCD. Derapajul lui Gigi: „Post țigan!”
Citește mai mult
Becali și MM, reclamați Oficialii de la FCSB, acuzați de rasism în sesizările ajunse la CNA și CNCD. Derapajul lui Gigi: „Post țigan!”
„Te droghezi?”  Întrebarea care l-a luat pe nepregătite pe  Dean Huijsen,  noul star din defensiva naționalei Spaniei + Răspunsul fundașului
Campionate
28.03
„Te droghezi?” Întrebarea care l-a luat pe nepregătite pe Dean Huijsen, noul star din defensiva naționalei Spaniei + Răspunsul fundașului
Citește mai mult
„Te droghezi?”  Întrebarea care l-a luat pe nepregătite pe Dean Huijsen, noul star din defensiva naționalei Spaniei + Răspunsul fundașului